Slakken bestrijden
- Aaltjes tegen slakken
- beperkt leverbaar
...veel schade aan. Slakken bestrijden in de tuin is verre van eenvoudig. Wél kunt u een onaangename omgeving creëren voor zowel naaktslakken als voor slakken met een huisje en daarmee een ware slakkenplaag voorkomen. Ruim plantaardig afval op en woel de grond rondom kwetsbare planten regelmatig om. Slakken leggen hun eitjes namelijk in de bodem. Probeer ook zoveel mogelijk natuurlijke vijanden van de slak naar uw tuin te lokken! Combineer dit alles met een goed antislak bestrijdingsmiddel voor het beste resultaat.
Slakken bestrijden in de moestuin zonder gif
Slakken kunnen in de moestuin een ware plaag vormen. Ze vreten met name jonge plantjes aan. Het is vooral de naaktslak waaraan moestuineigenaren de oorlog hebben verklaard. Dit kruipend ongedierte plant zich onder de juiste omstandigheden snel voort. Jonge zaailingen moet u tegen naaktslakken extra goed beschermen. Maar slakken vreten ook aan de bladeren en stengels van grotere planten. Dit slijmerige ongedierte kan trouwens ook ziektes overbrengen, aangezien ze zich voeden met uitwerpselen van dieren.
Parasieten
Tevens brengen ze eitjes van schadelijke parasieten over op groenten en andere gewassen. Alhoewel naaktslakken in moestuinen de meeste schade veroorzaken, kunnen huisjesslakken er ook wat van... Slakken bestrijden is daarom soms onvermijdelijk.
Natuurlijk bestrijdingsmiddel kopen
Stop slakkenvraat en gebruik een natuurlijk bestrijdingsmiddel om uw gewassen te beschermen! Strooi bijvoorbeeld onze Ecostyle Escar-Go 1 kg tussen de planten.
In het voorjaar beginnen met slakken bestrijding
Begin vroeg in het voorjaar al met slakkenbestrijding. Zowel de naaktslak als de huisjesslak legt zijn eerste eitjes in maart. Bij een temperatuur vanaf 5ºC komen ze uit hun schuilplaatsen tevoorschijn en leggen ze tot wel 500 eitjes. Elke volwassen slak die u dan doodt is mooi meegenomen! U kunt daarmee de populatie in toom houden en een slakkenplaag voorkomen.
Natuurlijke vijanden van naaktslakken en huisjesslakken
Creëer een aangename omgeving voor natuurlijke vijanden van de slak. Daarmee voorkomt u veel overlast. Maak uw tuin vooral egel- en vogelvriendelijk. Egels en vogels zijn verzot op slakken! Laat bladeren in de herfst en voorjaar liggen en plaats hagen en struiken waarin vogels kunnen schuilen. Slakken bestrijden kan ook door uw tuin regelmatig te schoffelen, zodat het bovenste gedeelte van de aarde uitdroogt. De beestjes hebben namelijk een hekel aan droogte, zeker in combinatie met hoge temperaturen.
Alle natuurlijke vijanden van de slak:
- Merels;
- Lijster;
- Spreeuw;
- Ekster;
- Kippen;
- Egels;
- Kikker;
- Padden;
- Spinnen;
- Larven van libellen.
Slakken bestrijden met zout?
Het klopt dat slakken niet tegen zout kunnen. Maar diervriendelijk is het bestrijden met zout allerminst! Ze lijden onnodig veel pijn. Daarnaast is zout ook erg slecht voor de bodemgesteldheid.