Rups koolwitje bestrijden
- Breed werkingsspectrum
- Werkt snel en zeer effectief
- Bestrijdt rupsen met bacteriën
- Geschikt voor 335 m²
- Bestrijdt rupsen met bacteriën
- Geschikt voor 100 m²
Vooral koolgewassen vallen aan deze planteneter ten prooi. Rups koolwitje bestrijden? Bij Lastvan.com hebben we voor u de meest effectieve bestrijdingsmiddelen op een rijtje gezet, te vinden op deze pagina.
Waarom u de rups koolwitje moet bestrijden
Voorkom gaten in uw groentes en bestel een bestrijdingsmiddel tegen rupsen van koolwitjes. Het koolwitje is een prachtige vlinder. Hij fladdert in de zomermaanden in Nederland overal rond en is witgekleurd met opvallende, donkere stippen op de vleugels. Deze vlindersoort is echter bij telers van groenten nogal berucht. De rupsen van de vlinders zijn groen en zwartgeel gekleurd en worden gevreesd vanwege hun enorme vraatzucht. Ze hebben het vooral voorzien op koolgewassen.
Uw groenten worden in no time kaalgevreten
De rupsen hebben maar weinig tijd nodig om uw groentetuin kaal te vreten. In de bladeren van uw bloemkool, rode kool of andere koolplanten ontstaan dan grote gaten. Jonge rupsjes knagen met name aan de jonge bladeren. Volwassen rupsen doen zich liever tegoed aan oudere bladeren. Vaak ontdekt u de rupsen pas wanneer de gaatjes in de koolplanten zichtbaar worden. Daarom: Voorkomen is beter dan genezen!
Rupsenplaag koolwitje voorkomen met insectengaas
Zoals bij de meeste plaaginsecten het geval is, kunt u uw groenten beschermen met enkele simpele maatregelen. Plaats uw koolplanten bijvoorbeeld onder insectengaas. Doe dit wel op tijd en dus niet wanneer de vlinders al zijn begonnen met eitjes afzetten.
Zelf biologisch bestrijdingsmiddel tegen rupsen maken
Als het leed al geschied is en het koolwitje zijn eitjes op uw groenten heeft afgelegd, dan kan zelf een spray maken met zeep en knoflook uitkomst bieden. Deze spray plakt vast aan de plant en verstikt de eitjes én de kleine rupsjes die al uit de eitjes zijn gekropen. Zelf deze insectenspray maken is eenvoudig.
Ingrediënten zelfgemaakte rupsenbestrijder:
- 1 liter water;
- 5 teentjes knoflook (geperst);
- 1 ui en 1 eetlepel (zachte) zeep;
- Voeg nog een theelepel cayennepeper toe;
- Uw bestrijdingsmiddel is nu bijna klaar voor gebruik!
- Laat het nog 2 á 3 dagen trekken, zeef de resten uit het water en doe het geheel in een spuitfles.
Rupsen van koolwitjes bestrijden met Luxan of Ecostyle
Tegen oudere rupsen van koolwitjes helpt alleen nog een bestrijdingsmiddel van Lastvan.com. Koop Luxan Delete vloeibaar 20 ml in concentraatvorm of bestel een goede spray tegen rupsen zoals Ecostyle spruzit-r